Επιστολή Διαμαρτυρίας Εργαζομένων ELITHERM AEBE προς κύριο Κ. Γκιουλέκα

Επιστολή Διαμαρτυρίας Εργαζομένων ELITHERM AEBE προς κύριο Κ. Γκιουλέκα

Από τον Νοέμβριο του 2008, οι εργαζόμενοι της εταιρείας ELITHERM AEBE, που βρίσκεται στην ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, ζούμε μία τραγική οικονομική κατάσταση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας  Ε.Καστανάκης άρχισε τις καθυστερήσεις καταβολής μισθών, με έναντι της τάξης 200 ευρώ. Μέσα σε 7 μήνες είχε συσσωρευθεί χρέος 5 μισθών. 
Μερικοί εργαζόμενοι αποχώρησαν, λαμβάνοντας ως εξόφληση επιταγές οι οποίες στη πορεία βγήκαν χωρίς αντίκρυσμα, ενώ οι παραμένοντες τελευταίοι εργαζόμενοι έχοντας χορτάσει από τις υποσχέσεις του "κυρίου" Καστανάκη, προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας πριν από λίγο καιρό, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα. 
Ενώ ο "κύριος" Καστανάκης περίμενε επιδότηση από τον ....αναπτυξιακό νόμο, την οποία δεν έλαβε ποτέ διότι μπήκε με πλαστά έγγραφα και απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία, κινήθηκε νομικά κατάλληλα ώστε να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και να μην ικανοποιήσει ποτέ στο ακέραιο, όλους όσους οφείλει. Αποτέλεσμα όπως και ο ίδιος παραδέχεται οι εργαζόμενοι μπορεί να μην λάβουν ποτέ τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση 10% από τα δεδουλευμένα τους. 
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος άνθρωπος κατεβαίνει με τον συνδυασμό της "Ομάδας δημιουργίας" του Κ. Γκιουλέκα, ως Υπ. Δημ. Σύμβουλος για την Θεσσαλονίκη.
Ο Κ. Γκιουλέκας ενημερώθηκε για την δράση του Ε. Καστανάκη και για τις υποχρεώσεις που έχει σε κάποιους ανθρώπους, και έπραξε ένα μεγάλο ΤΙΠΟΤΑ. Θέλαμε μόνο την απομάκρυνσή του από τον συνδυασμό. Δεν είχαμε σκοπό να δώσουμε διάσταση στο θέμα, για να μην θεωρηθούμε "λασπολόγοι", αλλά μετά την αδιαφορία που έδειξε ο Κ.Γκιουλέκας προς τους δημότες - εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης του θέτουμε δημόσια τα εξής ερωτήματα :
Πώς ένας επιχειρηματίας που έφερε σε αυτή την κατάσταση την επιχείρησή του, θα συνδράμει στην οργάνωση του Δήμου?
Πώς ένας άνθρωπος που στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του 2009 έλεγε το σύνθημα "Όλοι μαζί μπορούμε" του Παπανδρέου, επιδεικνύοντας το σχετικό φυλλάδιο, αγκαλιάζεται τώρα από τον συνδυασμό της Ν.Δ.?
Με την στελέχωση του Δημοτικού συμβουλίου με ανθρώπους όπως ο Καστανάκης, πιστεύει ο Κ.Γκιουλέκας ότι θα φέρει την ανάπτυξη στην πόλη μας?
Στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς υπήρχε ένα πανό " Καστανάκη πλήρωσε τους μισθούς μας" ήταν των εργαζομένων της STIEBETHERM της άλλης βιομηχανίας που έχει ο συγκεκριμένος, οι εργαζόμενοι και εκεί παλεύουν. 
Δυστυχώς δεν είμαστε συσπειρωμένοι, λόγω υποχρεώσεων να ανταπεξέλθουμε οικονομικά, και με δυσκολία επικοινωνούμε για την δράση που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Καλούμε όλους τους δημότες της Θεσσαλονίκης να ρωτήσουν πριν ψηφίσουν, είτε τον ίδιο τον Ε. Καστανάκη, είτε το εκλογικό κέντρο του Κ. Γκιουλέκα για να επιβεβαιώσει τα όσα λέμε και να κρίνει ανάλογα. 
Ευχαριστούμε προκαταβολικά που διαβάσατε τα παραπάνω, και θα μας δώσει δύναμη η φιλοξενία της επιστολής μας στον ιστοχώρο σας.
Μερικοί από τους πρώην εργαζόμενους της ELITHERM κυρίως νέοι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ