Πέντε λόγοι που σας διακόπτουν την φιλία στο Facebook

Πέντε λόγοι που σας διακόπτουν την φιλία στο Facebook

 

Χάσατε τον ύπνο σας προσπαθώντας να καταλάβετε γιατί οι φίλοι σας στο Facebook σας εγκαταλείπουν?
Ελπίζω πως όχι. Αλλά αν σας έχει συμβεί πρόσφατα, μπορεί να είστε ακόμη περίεργοι τον λόγο πίσω από την απαίσια πράξη. Ευτυχώς για εσάς μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπίστήμιο του Colorando θα σας βοηθήσει ώστε να μην ξανασυμβεί.


Μετά από ερωτήσεις σε 1500 χρήστες του Facebook μέσω του Twitter (λατρεύω αυτή την ειρωνία!), οι ερευνητές βρήκαν πως οι κορυφαίοι λόγοι για να σας εγκαταλέιψουν οι φίλοι σας στο Facebook είναι οι ακόλουθοι.......


1)Συχνές ασήμαντες εγγραφές


Λυπούμαστε αλλά οι φίλοι σας δεν ενδιαφέρονται να λαμβάνουν λεπτό με λεπτό ενημερώσεις για την ζωή σας...Δοκιμάστε το Twitter για αυτό.


2)Θρησκεία και Πολιτική


Αν χρησιμοποιείτε το Facebook για να επιδεικνύεται τις πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις σας, σίγουρα θα προσβάλλετε κάποιον άλλον. Θυμηθείτε, αν δεν είναι καλό θέμα για ένα βραδινό πάρτι, μην το αναφέρετε ούτε στο Facebook.


3)Ανάρμοστες εγγραφές


Διατηρήστε τη κοσμιότητα παρακαλώ! Αν συνεχώς κάνετε υβριστικά και ρατσιστικά σχόλια, δεν μπορείτε να παραπονεθείτε που οι φίλοι σας στο Facebook θα σας εγκαταλείψουν. Αν δεν πρέπει να το ακούσει η μητέρα σας, μη το αναφέρετε ούτε στο Facebook.


4)Συμπεριφορά εκτός διαδικτύου


Ενώ το 57% των συμμετεχόντων στην έρευνα εγκατέλειψαν τους φίλους τους στο Facebook για λόγους σχετκούς με το διαδίκτυο, το 26,9% το έκαναν για συμπεριφορά εκτός διαδικτύου. Έτσι για να κερδίσετε και να κρατήσετε τους φίλους σας στο Facebook δεν αρκεί να μη ενοχλείτε και να προκαλείτε εκεί , αλλά στην πραγματική σας ζωή το ίδιο.


5)Κοινωνική Ιεραρχία


Όπως στην πραγματική ζωή, υπάρχει κοινωνική ιεραρχία και στο facebook. Η υπεύθυνη της έρευνας βρήκε πως αυτοί που προτείνουν την σύναψη φιλίας στο facebook είναι πιο πιθανό να εγκαταλειφθούν απρόσμενα , ενώ αυτοί που εγκαταλείπουν τον φίλο τους έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στην σχέση. Έτσι αν και δεν θα εγκαταλείψετε την μητέρα σας σύντομα, μπορεί να αποφασίσετε να σταματήσετε την 'φιλία' με εκείνον που τη ζήτησε αφού σας συνάντησε στον κινηματογράφο εκείνη την ημέρα.


Το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν χρήστες του Facebook που είχαν και λογαριασμό στο Twitter , υποδηλώνει πόσο συχνά οι χρήστες κοινωνικών μέσων ξεχωρίζουν το Facebook και το Twitter. Οι χρήστες που έχουν λογαριασμούς και στα δύο μπορεί να χρησιμοποιούν το Twitter για συχνές αναφορές που δεν είναι σημαντικές σχετικά με την πολιτική ή την θρησκεία, ενώ θεωρούν το Facebook σαν μια πιο προσωπική πλατφόρμα όπου λαμβάνουν αληθινά γνήσιες ενημερώσεις για τους αληθινούς φίλους τους και δεν δέχονται αναφορές τύπου Twitter.


Aλήθεια εσείς έχετε διακόψει κάποια φιλία στο Facebook? Και γιατί?

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ