ΤΡΥΠΙΟ το facebook

Διάτρητο το facebook

 

18 Οκτ 2010

Τους απανταχού χρήστες του facebook ταρακούνησε δημοσίευμα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με αυτό, πολλές από τις εφαρμογές που παρέχονται από την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook έχουν παράσχει σε εταιρείες πληροφορίες για την ταυτότητα εκατομμυρίων χρηστών του, κατά παράβασιν των συμπεφωνημένων κανόνων εμπιστευτικότητας.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας, οι προγραμματιστές των πιο δημοφιλών εφαρμογών στο facebook έχουν διαβιβάσει σε διαφημιστές και εταιρείες ερευνών πληροφορίες όπως το όνομα ή τα ονόματα των φίλων δεκάδων χρηστών του, «περιλαμβανομένων και όσων είχαν επιλέξει στις ρυθμίσεις τους τις εντολές της εμπιστευτικότητας, ώστε το προφίλ τους να παραμείνει εντελώς ιδιωτικό».
«Αυτή η πρακτική παραβιάζει τους κανόνες του facebook και επαναφέρει στην επιφάνεια τα ερωτηματικά για τη δυνατότητά του να προστατεύει τα δεδομένα των........ χρηστών του» προσθέτει η εφημερίδα.
Η Wall Street Journal επικαλείται επίσης και εκπρόσωπο του facebook, ο οποίος διαβεβαιώνει πως η ιστοσελίδα λαμβάνει όλα τα μέσα «προκειμένου να μειώσει με δρακόντεια μέτρα» την έκθεση των προσωπικών πληροφοριών του χρήστη της.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως το facebook θα θέσει σε εφαρμογή μία νέα τεχνολογία, ώστε να εξουδετερώσει το πρόβλημα που εντοπίζει η εφημερίδα.
Μάλιστα, η γερμανική εφημερίδα Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκτσάιτουνγκ τόνισε χθες πως υπάρχει μία αστοχία στην εμπιστευτικότητα του facebook, που επιτρέπει την πρόσβαση σε χρήστες του Ιντερνέτ που δεν διαθέτουν ούτε λογαριασμό στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ