SEX. Δέκα λεπτά αρκούν

 

Δέκα λεπτά αρκούν

 

 

Τελικά σημασία δεν έχει η διάρκεια, αλλά ο τρόπος ή αλλιώς η ποιότητα. Έναν από τους πιο γνωστούς μύθους για το σεξ, έρχεται να γκρεμίσει νέα έρευνα που αποκαλύπτει ότι μόλις δέκα λεπτά είναι αρκετά για την ερωτική απόλαυση.

Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν πολλοί και όσα βλέπουμε στο σινεμά ή την τηλεόραση, οι ερωτικές συνευρέσεις που διαρκούν ώρες ολόκληρες, τελικά δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική ευχαρίστηση.


Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι σεξολόγοι της αμερικανικής Εταιρείας Σεξοθεραπείας και Έρευνας, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και τα 10 λεπτά είναι απολύτως ικανοποιητικός χρόνος για να προσφέρει ευχαρίστηση στο ζευγάρι.


Οι ερευνητές Ερικ Κόρτι, βοηθός καθηγητής Ψυχολογίας στο...

πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας (Ρenn State), και Τζινέι Γκουαρντιάνι πραγματοποίησαν έρευνα μεταξύ μελών της Εταιρείας, στα οποία περιλαμβάνονται ψυχολόγοι, γιατροί, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι γάμου και οικογένειας και νοσηλευτές.

Ζήτησαν λοιπόν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα να αξιολογήσουν τη διάρκεια της ερωτικής επαφής που θεωρούν «επαρκή», «επιθυμητή», «πολύ σύντομη» και «πολύ μακρά». Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες χαρακτήρισαν «επαρκή» την επαφή που κρατάει τρία ως επτά λεπτά και «επιθυμητή» αυτή που κρατάει μεταξύ επτά και 13 λεπτών.


Το σεξ που κρατάει πάνω από 13 λεπτά αξιολογήθηκε ως πολύ μεγάλο σε διάρκεια, κουραστικό ή και βαρετό. Οι περισσότεροι συμφώνησαν πάντως ότι το σεξ του ενός ή των δύο λεπτών είναι «πολύ σύντομο» για να προσφέρει ικανοποίηση.


Η έρευνα αποκαλύπτει άλλο ένα στοιχείο – σοκ για την ερωτική μας ζωή, ότι δηλαδή το χασμουρητό μπορεί να είναι σέξι.


Όπως ανακοινώθηκε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Χασμουρητού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, το αμήχανο ανοιγοκλείσιμο του στόματος, εκτός από νύστα, μπορεί να υποδηλώνει και άλλα πράγματα, όπως ενδιαφέρον για τον άλλον, στρες αλλά και επιθυμία για σεξ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ